Luisnak több kedvenc étele is van. Imádja az olasz, a japán konyhát. Ám a legnagyobb kedvence a portugál konyha egyik híressége a Tőkehal krumplival. Találtam egy receptet az életről, gondoltam megosztom veletek! :)
Tőkehal krumplival
Hozzávalók: 40 dkg tőkehal, 60 dkg krumpli, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 4 tojás, só, bors, olaj a sütéshez, petrezselyem, olívabogyó
Elkészítés: A tőkehalat sós vízben puhára főzzük, majd a levét leszűrjük. A krumplit puhára (szétesős állagúra) megfőzzük, vagy forró olajban kisütjük. Nagyobb lábosban a felkarikázott hagymát kevés olajon, sóval, borssal 4-5 percig pároljuk, majd beleforgatjuk a krumplit és a tőkehalat. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és ráütjük a tojásokat, ízlés szerint tovább fűszerezzük. Ezután addig főzzük, amíg a tojás kicsapódik”, végül petrezselyemmel, és olívabogyóval díszítjük.
|